verkoopstyling en verkoopstylisten
Verkoopstyling-online.nl

Praktische verkoopstyling tips

 

Verkopers en hun makelaars kunnen in deze moeilijke tijden wel wat tips gebruiken. Hier wat tipjes van de verkoopstylingsluier opgelicht":

Opruimen. Opruimen kost niets, slechts tijd en energie en kan het verschil maken tussen wel of niet verkopen.

Klusjes afmaken. Achterstallig onderhoud is een afknapper voor een koper. Loop eens kritisch door je eigen woning en je zult zien dat ook jij er na verloop van tijd blind voor geworden bent...

Maak niet alleen binnen verkoopklaar, maar ook buiten! Vergeet de tuin niet: onkruid, wilde planten, kliko's, opgestapelde stenen, uitgebloeide planten in kapotte potten. Het nodigt niet uit om naar binnen te gaan.

Schoonmaken. Een woning die in de verkoop staat moet spic en span zijn! Vooral de badkamer en de keuken moeten je tegemoet glimmen.

Haal zoveel mogelijk persoonlijke spullen weg. Denk daarbij aan foto's, kindertekeningen, rondslingerende kleding, verzamelingen en aandacht afleidende kunst....

Plaats meubelen zo dat er ruimte ontstaat of haal enkele meubelstukken weg en sla deze tijdelijk op. Vaak kijk je bij het binnenkomen in de woonkamer tegen de rug van een bank of fauteuil aan. De kamer lijkt daardoor kleiner.

Maak de bedden in de slaapkamers mooi op en besteed vooral aandacht aan de ouderslaapkamer. De professionele LNV Verkoopstylist weet hoe!

Maak van de badkamer een hotelbadkamer met de luxe uitstraling van een vijfsterren hotel. Zelfs de meest eenvoudige badkamer kun je zo'n look geven. De professionele LNV Verkoopstylist weet hoe!

Geef aan iedere kamer slechts één bestemming. Voorkom dat een slaapkamer ook studeerkamer is, of een logeerkamer ook een hobby- of strijkkamer.

Neutraliseer, maar vergeet niet om sfeer, kleur en harmonie aan te brengen. De professionele LNV Verkoopstylist weet hoe!

Schilder felgekleurde muren in een neutrale kleur

Gebruik voor accessoires maximaal 3 kleuren die bij voorkeur terugkomen in de gehele woning

Maak (of laat maken) een perfecte en professionele foto van het vooraanzicht van de woning. Kopers beginnen hun zoektocht naar de woning van hun dromen op internet. De zogenaamde 'hoofdfoto', de eerste foto die wordt getoond (zoals op Funda), moet de koper triggeren om deze aan te klikken. Kijk uit dat niet alleen het dak zichtbaar is. Snoei zonodig de bosschages die het zicht op het huis wegnemen.

Fotografeer ook de badkamer, ook al is er niets meer aan veranderd sinds 1960. Kopers zetten vraagtekens bij niet getoonde ruimtes. Ook van een gedateerde badkamer is nog iets te maken, al is het maar door het juiste gebruik van kleur en accessoires. De LVN Verkoopstylist weet hoe.

Ingrid van der Aa is oprichter en eigenaar van de Styling Concepts Group, het LNV Opleidingsinstituut Vastgoedstyling en Woningpresentatie en het Landelijk Netwerk Verkoopstylisten (LNV). Ingrid geeft regelmatig een aantal gouden verkoopstyling tips op verkoopstyling-online.nl

 

© Landelijk Netwerk Verkoopstylisten - LNV® Ingrid van der Aa
gratis woonbrochuresGratis woonbrochures


Gratis woonbrochures