Een slimme thermostaat bezuinigt

Een slimme thermostaat kan worden bediend met een telefoon, tablet, slimme luidspreker of ander apparaat met internetverbinding. Met slimme thermostaten kun je jouw gewenste temperatuurinstellingen plannen, en kun je ze ook opnemen in het systeem. 

Slimme thermostaten besparen geld door de temperatuur zo lang mogelijk zo laag mogelijk te houden. Meestal vul je je gewenste temperatuur in en een indicatie van je dagelijkse schema. Op basis van deze informatie zorgt de thermostaat ervoor dat de kamer comfortabel is als je thuiskomt en bespaart hij zoveel mogelijk energie als je weg bent. Slimme thermostaten zijn veel gemakkelijker te gebruiken dan gewone programmeerbare thermostaten, wat betekent dat je ze vaker zult gebruiken en aanpassen als je schema verandert.

123wonen
Leerfuncties

Als slimme thermostaten je alleen maar in staat zouden stellen om efficiënter schema's in te stellen, zouden ze niet erg slim zijn. Ze leren jouw gedrag en zullen je helpen om schema's op te stellen die de meeste energie besparen. De meeste slimme thermostaten hebben een manier om te weten wanneer je thuis bent en wanneer je weg bent. Ze leren ook meer over jouw voorkeuren terwijl je het apparaat blijft gebruiken. 

Hoeveel geld kan een slimme thermostaat besparen?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden en hangt af van veel verschillende factoren, zoals jouw huidige verwarmingssysteem, jouw locatie, de grootte van jouw kamers en jouw gedrag en voorkeuren. 

Voordeel van een slimme thermostaat

Het voordeel van een slimme thermostaat is zijn vermogen om de patronen van een huishouden te leren en de verwarming en koeling aan te passen aan wanneer een huis bezet is of gaat komen. Dit vermindert het gebruik van verwarmings- en koelsystemen wanneer er gedurende langere tijd niemand thuis is.
 

Terug
Gerelateerde artikelen