Je huis snel verkopen

Door jouw huis snel te verkopen, kun je niet alleen verder met jouw leven, het betekent ook minder dagen dat je jouw huis in onberispelijke staat hoeft te houden en elke keer dat jouw makelaar potentiële kopers meeneemt voor een rondleiding weggaat. Maar hoe snel jouw huis daadwerkelijk wordt verkocht en tegen welke prijs, hangt af van een aantal verschillende factoren. 

123wonen
Tips om je huis snel te verkopen 

Hier zijn de beste geheimen om jouw huis sneller te verkopen, ongeacht wanneer je het opgeeft.

Professionele foto's maken van je huis

Meer dan ooit scrollen mensen door huizenlijsten op social media wanneer ze klaar zijn om te kopen. Zorg voor foto’s van goede kwaliteit die hun aandacht trekken en post ze overal.

Opruimen

Er zijn veel strategieën om een huis snel te verkopen, maar als je weinig tijd hebt, is het een absolute must om het interieur van je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

– Organiseer de kasten. Kopers zijn op zoek naar opslagruimte, dus ze gaan zeker een kijkje nemen in kasten en opslagruimtes. Stop geen extra spullen in kasten - laat voldoende open ruimte om de indruk te wekken dat het huis veel opbergruimte heeft.
– Persoonlijke bezittingen, zoals familiefoto's, aandenkens en religieuze voorwerpen, leiden kopers af en voorkomen dat ze zichzelf in het huis voorstellen.

Stel een tijdlijn in voor een prijsverlaging

Kijk voordat je een aanbieding maakt goed naar je tijdlijn en beslis een dag om je prijs te verlagen als je geen aanbiedingen hebt ontvangen. Het bedrag dat je korting geeft, kan later worden bepaald, omdat dit kan veranderen op basis van feedback die je ontvangt, maar je moet in ieder geval een datum in gedachten hebben. En als die tijd komt, is het het beste om snel te handelen. Hoe langer jouw huis op de markt staat, hoe kleiner de kans dat je het voor de verkoopprijs kan verkopen. 

Laat het er mooi uitzien

Zorg ervoor dat het huis er aantrekkelijk uitziet. Koop indien nodig een paar goedkope
planten en bloemen die kleur, leven en licht in een ruimte brengen en ook heerlijk ruiken. 

Terug
Gerelateerde artikelen