Je huis verbouwen voor de verkoop

Een van de meest voorkomende vragen bij het verkopen van jouw huis is of je het moet renoveren voordat je het verkoopt. Natuurlijk wil je jouw huis voor meer verkopen dan je ervoor hebt betaald. Daarvoor kun je een bouwbedrijf inschakelen, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan.

123wonen
Factoren om te overwegen voordat je gaat renoveren

Je moet twee dingen overwegen voordat je besluit of je jouw huis wilt renoveren:
1. Welke verbeteringen zijn de kosten waard? 
2. Welke verbeteringen leveren het meeste rendement op jouw investering op? 

Bereken het rendement op investering

Doe jouw best om jouw rendement op jouw investering te berekenen door een eenvoudig optelprobleem te gebruiken:
Na reparatiewaarde = huidige waarde van onroerend goed + waarde van renovaties. Hier zijn enkele eenvoudige renovaties die de waarde van jouw huis zullen verhogen.

Kastsystemen installeren

Opslag is de minder glamoureuze, meer praktische kant van een huis, maar onderschat het belang ervan niet. Voldoende opslagruimte kan de factor zijn die bepaalt of potentiële kopers de woning wel of niet willen kopen.

Verf

Het schilderen van het interieur van het huis helpt bij een schone en frisse uitstraling, bepaalt de sfeer en kan helpen om specifieke kenmerken te benadrukken. Kopers zijn bijzonder over een paar gebieden - de ingang, de keuken en de badkamers. De koper wil geen armaturen bijwerken, muren schilderen en kasten en aanrechtbladen vervangen. Als jouw budget beperkt is, concentreer je dan op deze drie gebieden. Dit zijn de meest bezochte delen van een huis en zullen waarschijnlijk de meeste slijtage vertonen, vlekken op de muren en plinten, gaten van hangende schilderijen enz. Maak het schoon en schilder met neutrale kleuren om de kenmerken van elke kamer te laten zien en te laten zien de ruimtes zijn goed onderhouden en schoon.

Houten vloeren

Houten vloeren hebben de voorkeur, vooral in gezinswoningen, vanwege hun onderhoudsgemak, lagere allergenen en duurzaamheid.


 

Terug
Gerelateerde artikelen