Je huis verbouwen, waar betaal je het van?

Vooruitdenken over hoe je jouw thuisproject kunt financieren, is essentieel om hoofdpijn in de toekomst te voorkomen. Er zijn veel verschillende opties om voor jouw thuisproject te betalen, afhankelijk van jouw financiële status en doelen. Overweeg al jouw opties terwijl je jouw plan maakt om een keuze te maken die verstandig is voor jouw financiële toekomst.

123wonen
De beste manieren om huisverbeteringen te financieren

Als je jouw huisrenovatie moet financieren, kunnen deze mogelijkheden helpen.

Creditcards

Als je kleine updates aan jouw huis aanbrengt, zoals het upgraden van een badkamer ijdelheid of het installeren van een nieuw kastsysteem, is het gebruik van jouw creditcard misschien wel een van de beste financieringsopties voor huisverbetering.
Wat zijn de voordelen hiervan? Sommige kaarten zijn de eerste paar maanden renteloos. Hierdoor kun je kleine verbeteringen aan jouw huis betalen zonder ooit rente te betalen. Veel kaarten hebben ook geweldige beloningen, dus hoe meer je uitgeeft aan een renovatie, hoe meer cashback je zou kunnen verdienen als je creditcard cashback-voordelen biedt.

Eigen vermogen lening

Je kunt een lening met eigen vermogen aanvragen, ook wel een tweede hypotheek genoemd. Dit is een lening die in één keer wordt uitbetaald en die je in een aantal jaren in vaste maandelijkse betalingen kunt terugbetalen. Met hypotheken hoef je je geen zorgen te maken over marktschommelingen; zodra je jouw vaste rentevoet vastzet, betaal je dezelfde maandelijkse betaling gedurende de looptijd van jouw lening. De belangrijkste voordelen zijn: als je precies weet hoeveel jouw project zal kosten, kan een lening met eigen vermogen de perfecte optie voor een verbouwing zijn, aangezien je al het geld vooraf ontvangt.

Cash-out herfinancieren

Een cash-out herfinanciering vervangt jouw huidige hypotheek door een nieuwe, grotere lening en geeft je een nieuwe rente. Aangezien je het verschil tussen jouw oude hypotheek en de nieuwe lening op zak kunt krijgen, kun je de extra euros van een contante herfinanciering gebruiken om verbeteringen aan jouw huis aan te brengen.

Terug
Gerelateerde artikelen