Mogelijkheden onderhuur

Een onderhuur contract, is een contract waarbij een huurder zijn huis of appartement aan een andere persoon verhuurt terwijl zijn naam nog op de huurovereenkomst staat. 
Dit verschilt van het simpelweg verhuren van een kamer aan een huisgenoot. Bij onderverhuring staat alleen de naam van de oorspronkelijke huurder op het huurcontract. In een huisgenootsituatie worden alle huurders genoemd op het huurcontract.

Er zijn veel redenen waarom iemand ervoor zou kunnen kiezen om zijn appartement of huis onder te verhuren. Soms moet een persoon zijn appartement verlaten voordat zijn huurovereenkomst afloopt. Of misschien moet een huurder voor een langere periode de stad uit. Door een appartement of huis onder te verhuren, kunnen huurders voorkomen dat ze hun huurovereenkomst verbreken en geld besparen als ze van plan zijn om na een bepaalde periode terug te keren.

123wonen
Onderhuur

oor je huis of appartement onder te verhuren, zie je de andere kant van huren, de kant van de verhuurder. Het kan stressvol zijn en, eerlijk gezegd, moeilijk om jouw woning onder te verhuren.

Voordat je een beslissing neemt, is het echter een goed idee om de voor- en nadelen van onderverhuur te begrijpen.

De voordelen van onderhuur

– Je voorkomt vroegtijdig verbreken van de huurovereenkomst
–  Of je nu verhuist of voor langere tijd op vakantie gaat, onderverhuur kan je helpen voorkomen dat je jouw huurovereenkomst verbreekt
– Je voorkomt dat je geld verliest
– Je hebt de vrijheid om te reizen

De nadelen van onderverhuur

-  Het is moeilijk om de juiste huurder te vinden
– Potentieel voor onderhuurder om overeenkomst te verbreken
–  Er is geen garantie dat een onderhuurder niet dezelfde levensveranderingen zal ervaren die ervoor zorgden dat je jouw appartement moest verlaten. Als dit gebeurt, zit je vast met het betalen van huur voor een appartement waar je niet in woont of loop je het risico de huurovereenkomst te verbreken


 

Terug
Gerelateerde artikelen