Populariteit online huizenjacht neemt toe

Het internet maakt het niet alleen gemakkelijker om door de lokale woningvoorraad te bladeren. Je kunt ook jouw smartphone of computer gebruiken om woningen te vergelijken, hypotheken te zoeken, een makelaar te vinden en nog veel meer, allemaal zonder het comfort van jouw huis te verlaten.

123wonen
Waar moet je op letten bij het kopen van een huis online?

Als je echter overweegt een huis online te kopen, kunnen er enkele immateriële factoren zijn die je mogelijk over het hoofd ziet als je het huis niet echt persoonlijk ziet.

De geluiden, de geuren, het licht in een huis - het zijn vaak die factoren die een koper een emotionele band met een huis geven en hen doen beseffen dat het 'de ware' is. Daar zullen ze moeten vertrouwen op de ervaring van een vertrouwde lokale makelaar, die hen kan inlichten over aspecten zoals of er veel straatlawaai is, of er gezinnen in de buurt zijn, of dat er 's middags goed licht is. De meeste agenten bieden nu live video tours aan om kopers op afstand te helpen die externe effecten beter te begrijpen.

Is het slim om een huis online te kopen?

Naast het volledig online verkopen van jouw huis, is het ook mogelijk om een huis te kopen zonder er ooit fysiek in te stappen.  Dankzij technologische vooruitgang kan een virtuele rondleiding je veel van dezelfde aspecten laten zien als een persoonlijke vertoning, en op deze manier een huis kopen kan een geweldige optie zijn wanneer tijd en afstand factoren zijn, vooral tijdens de pandemie. In een poging om het reizen te beperken, kan een verplaatsing door het hele land na een virtuele tour praktischer zijn dan het op het eerste gezicht lijkt.
 

Terug
Gerelateerde artikelen