Tips voor het kopen van designmeubels

Het is belangrijk om voorbereid te zijn voordat je investeert in een prachtig designmeubel. Deze stukken zijn vaak een vrij grote aankoop en aangezien ze meestal een plaats in het midden van jouw huis innemen, is het belangrijk om verstandig te kiezen om het meeste uit jouw beslissing te halen en jouw droomhuis te creëren. Gebruik deze 3 tips om het perfecte designmeubel voor je huis te vinden.

123wonen
Investeer in kleinere meubels

Als je op het punt staat jouw eerste designmeubel te kopen, is het verstandig om met kleinere meubels te beginnen. Een klein bijzettafeltje of een stoel is een goede start. Waarom kleinere stukken kopen? Omdat ze niet zo duur zijn en omdat je op deze manier het designmeubel kunt inbouwen zonder alle grote stukken zoals banken, fauteuils, tafels, bedden enzovoort te hoeven vervangen. 

Meten! 

Er is niets erger dan een meubelstuk te vinden waar je verliefd op wordt, het mee naar huis te nemen en te ontdekken dat het niet in je ruimte past. Vermijd dit probleem door jouw huis grondig op te meten en vervolgens een meetlint mee te nemen naar de meubelwinkel, zodat je precies weet dat je het juiste stuk voor jouw huis krijgt. Vertrouw voor deze taak niet alleen op jouw ogen - exacte metingen zijn belangrijk. 

Koop niet alles tegelijk 

Dit is echter een fout bij het kopen van designmeubels die je moet vermijden bij het inrichten van jouw nieuwe huis: alles in één keer kopen is heel duur. 
Niet alles in één keer kopen betekent echter niet dat je de eerste paar maanden jouw avondeten op de grond moet doorbrengen. Concentreer je eerst op de belangrijkste meubels (denk aan een bed, kledingkast, etc.) en investeringsstukken, daarna kunnen alle strakke accessoires later worden toegevoegd om jouw kamer een nog huiselijker tintje te geven.

Terug
Gerelateerde artikelen