Verkoop Styling

Wanneer je jouw huis laat zien, probeer je het in het best mogelijke manier te presenteren, zodat kopers zich kunnen voorstellen dat ze er wonen en het graag willen kopen. Aangezien het kopen van een huis een beslissing kan zijn die meer op gevoel dan op logica is gebaseerd, moet je proberen jouw huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers door alle vijf de zintuigen aan te spreken.

Hier zijn een aantal tips. 

Je rommel opruimen

Maak indruk op kopers met ten minste één oppervlak in elke kamer dat volledig vrij is van rommel, met alleen strategisch gestileerde accessoires om jouw ruimte chic, comfortabel en uitnodigend te maken. Gooi weg, doneer, verkoop of geef weg wat je ruimte kost, want rommel kan je uiteindelijk geld kosten als het de verkoop van jouw huis vertraagt.

Inrichten voor functie

Als je al je meubels hard tegen de muren duwt, zullen je kamers niet altijd groter lijken. Experimenteer met het verplaatsen van stoelen. Veranker ruimtes met een groot neutraal vloerkleed om textuur aan te brengen en aparte zones in je plattegrond te definiëren. En vergeet de minder bezochte ruimtes in jouw huis niet. 

Zet de lichten aan

Verfraai jouw huis van binnen en van buiten, zodat kopers duidelijk de kenmerken van jouw huis kunnen zien.

– Schakel elk licht in: bovenlichten, lampen, zelfs apparaat verlichting en kastverlichting. Zorg ervoor dat het licht op de veranda brandt, vooral in het donker.
– Laat de zon binnen: open alle gordijnen om zoveel mogelijk licht binnen te laten. Zorg ervoor dat het huis er vanaf de straat uitnodigend uitziet als de vertoning in het donker is.
– Verlicht donkere kamers: Strategische plaatsing van lampen kan de kamer helderder en uitnodigender maken. Voeg eventueel nog een lamp (of twee!) toe.
– Zet de tv uit: De bewegende beelden (om nog maar te zwijgen van het geluid) leiden te veel af. 
– Open deuren: Laat ook kastdeuren op een kier staan, zodat een koper de opslagruimte kan bekijken.